Nederlandse Natuurkundige Vereniging

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

Zwaartekrachtsgolven

Visualisatie van zwaartekrachtsgolven. Afbeelding: NASA.

ITER

De bouw van ITER. Foto: ITER Organization.

Digitale informatie

De wereld is omgeven met digitale informatie. Illustratie: Esger Brunner.

Dubbel vuurwerk

Visualisatie van het dubbele vuurwerk dat in sommige radiostelsels is aangetroffen. Credits: ESA/Carreau.

Abacus

Een abacus of telraam is een voorloper van de huidige rekenhulpmiddelen.

Vorige Volgende

Verkiezing NNV-voorzitter

De termijn van NNV-voorzitter Diederik Jekel loopt in april 2020 af. Om de opvolging soepel te laten verlopen, kiezen de NNV-leden al in maart 2019 zijn opvolger via een webverkiezing. Deze persoon zal vanaf de ALV op 5 april 2019 eerst een jaar het vice-voorzitterschap bekleden alvorens in 2020 het stokje over te nemen voor een periode van twee jaar. Omdat Diederik Jekel bezig is aan zijn eerste termijn, is het overigens mogelijk dat hij zich eenmalig herkiesbaar stelt.

Om een goede kieslijst te kunnen samenstellen is de NNV op zoek naar personen die in de nabije toekomst de voorzittershamer van de NNV willen hanteren. Deze nieuwe (vice)voorzitter is een fysicus (v/m) die het boegbeeld van de NNV wil zijn, de missie van de NNV onderschrijft, een visie heeft op de rol van de vereniging in het veranderende veld van de natuurwetenschappen en die deze visie uit wil dragen. De advertentietekst is hier te downloaden.

  • Bent u geïnteresseerd? We maken graag kennis en de kiescommissie nodigt u van harte uit uw motivatie en verkort cv uiterlijk 18 november 2018 in te sturen.
  • Denkt u niet aan uzelf, maar heeft u een ander in gedachten? De kiescommissie juicht het toe namen onder de aandacht gebracht te krijgen.

De kiescommissie, die verantwoordelijk is voor het kiesproces, bestaat uit Gerard van der Steenhoven (vz.), Barbera Droste, Guus Harms, Iwan Holleman, Piet Mulders en Noortje de Graaf. Neem voor meer informatie en de kandidaatstelling a.u.b. contact op met Noortje de Graaf.

In de weken na 18 november gaat de kiescommissie aan de slag om een definitieve kieslijst samen te stellen.