Nederlandse Natuurkundige Vereniging

Met de NNV naar Wetenschapsdag Amsterdam Science Park 

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

Waanzinnige zintuigen

Bestel deze waanzinnig mooie en leerzame poster over de bijzondere zintuigen van dieren! Voor in het klaslokaal of gewoon thuis. De poster laat zien hoe hommels het elektrische veld van bloemen kunnen waarnemen, wat ze helpt bij het herkennen van bloemen. Dolfijnen kunnen voorwerpen die ze voor het eerst tegenkomen via echolocatie later op een televisiescherm herkennen. En zo zijn er veel meer voorbeelden. De poster is in A1- en A2-formaat te bestellen door een mail te sturen naar bureau@nnv.nl. U betaalt alleen de verzendkosten.

Kwartet

Ons prachtige 'Grote-duik-in-de-wereld-van-de-Natuurkundekwartet', bestel het ook!

Vorige Volgende

Artikel

Met de NNV naar Wetenschapsdag Amsterdam Science Park 

Gepubliceerd: 19 September 2024 15:32

De Wetenschapsdag op het Amsterdam Science Park zaterdag 5 oktober (12:00 -17:00 uur) is voor iedereen tussen de 6 en 106 jaar die geïnteresseerd is in wetenschap en daar meer over wil weten. Speciaal voor NNV-leden zijn er 10 plekken gereserveerd bij rondleidingen van de KM3NeT-groep (Cubic Kilometre Neutrino Telescope).

De KM3Net-groep maakt detectorbollen (zie de foto), die later in de Middellandse Zee geplaatst worden om te speuren naar neutrino’s. Neutrino's zijn geheimzinnige, ongrijpbare en onzichtbare deeltjes waarvan er elke seconde miljarden dwars door alles wat je je maar kan bedenken schieten. Ze hebben (nagenoeg) geen massa en geen elektrische lading.

De rondleidingen waarbij plekken worden vrijgehouden voor NNV-leden beginnen om 12:30 en om 15 uurHet is niet mogelijk of nodig om vooraf te reserveren, meld je een kwartier voor aanvang bij de KM3NeT-stand op de begane grond in het Nikhef-hoofdgebouw (Science Park 105) en dan is er zeer waarschijnlijk wel plek.

Mocht het toch mislopen dan zijn er de hele middag lang tal van andere activiteiten. Voor het volledige programma klik hier. Aan de Wetenschapsdag nemen zes organisaties deel met elk een eigen programma dat je hier kunt bekijken: AMOLFARCNLCWINIKHEF en UVA-FNWI.