Nederlandse Natuurkundige Vereniging

Meld je aan! VacuĆ¼mrondleiding bij TNO Delft

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

Waanzinnige zintuigen

Bestel deze waanzinnig mooie en leerzame poster over de bijzondere zintuigen van dieren! Voor in het klaslokaal of gewoon thuis. De poster laat zien hoe hommels het elektrische veld van bloemen kunnen waarnemen, wat ze helpt bij het herkennen van bloemen. Dolfijnen kunnen voorwerpen die ze voor het eerst tegenkomen via echolocatie later op een televisiescherm herkennen. En zo zijn er veel meer voorbeelden. De poster is in A1- en A2-formaat te bestellen door een mail te sturen naar bureau@nnv.nl. U betaalt alleen de verzendkosten.

Kwartet

Ons prachtige 'Grote-duik-in-de-wereld-van-de-Natuurkundekwartet', bestel het ook!

Vorige Volgende

Artikel

Meld je aan! VacuĆ¼mrondleiding bij TNO Delft

Gepubliceerd: 18 September 2024 15:04

De NNV organiseert op dinsdag 19 november in samenwerking met NEVAC en TNO een rondleiding bij TNO Delft en een lezing over het grote belang van vacuüm in natuurkundig onderzoek. Het gaat daarbij over de grote stappen die worden gezet in het creëren van ultrahoog en ultraclean vacuüm. 

Wie graag bij de rondleiding en lezing wil zijn kan zich vanaf nu opgeven door een mail te sturen naar bureau@nnv.nl onder vermelding van ‘Vacuümrondleiding’ en het NNV-lidmaatschapsnummer (voor wie lid is). Het programma begint om 14 uur en is rond 16.30 uur afgelopen.

Er is plaats voor maximaal 30 deelnemers. Wie het eerst komt, die het eerst maalt! Voor NNV’ers is de middag 7,50 euro, niet-leden betalen 20 euro. Wie bij aanmelding NNV-lid wordt betaalt niets. De middag sluit af met een borrel.

Het thema vacuüm zal ook centraal staan in het novembernummer van het Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde.