Nederlandse Natuurkundige Vereniging

Najaarsvergadering sectie subatomaire en astrodeeltjesfysica: van Lunteren naar Soesterberg

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

Waanzinnige zintuigen

Bestel deze waanzinnig mooie en leerzame poster over de bijzondere zintuigen van dieren! Voor in het klaslokaal of gewoon thuis. De poster laat zien hoe hommels het elektrische veld van bloemen kunnen waarnemen, wat ze helpt bij het herkennen van bloemen. Dolfijnen kunnen voorwerpen die ze voor het eerst tegenkomen via echolocatie later op een televisiescherm herkennen. En zo zijn er veel meer voorbeelden. De poster is in A1- en A2-formaat te bestellen door een mail te sturen naar bureau@nnv.nl. U betaalt alleen de verzendkosten.

Kwartet

Ons prachtige 'Grote-duik-in-de-wereld-van-de-Natuurkundekwartet', bestel het ook!

Vorige Volgende

Artikel

Najaarsvergadering sectie subatomaire en astrodeeltjesfysica: van Lunteren naar Soesterberg

Gepubliceerd: 17 October 2024 16:11

De NNV-sectie subatomaire en astrodeeltjesfysica houdt op 8 november zijn jaarlijkse najaarsvergadering, dit keer voor het eerst niet meer in het welbekende Lunteren maar in Hotel der Kontinenten in Soesterberg. En voor het eerst niet op de eerste, maar tweede vrijdag van november.

Op het programma staan plenaire lezingen van Dorothea Samtleben over het neutrinofysica-programma, van Susanne Westhoff over onderzoek naar donkere materie met langlevende deeltjes en van Anuradha Samajdar over pulsar-timingstudies. En er zijn parallelle sessies waar onder meer studenten en promovendi hun werk presenteren.

Aan het einde van de dag, na het diner, vertelt Auke Hoekstra over de (technologische) uitdagingen rond het overschakelen op hernieuwbare energie. Meer informatie is hier te vinden.

 

(foto Vysotsky (Wikimedia), CC BY-SA 4.0)