Nederlandse Natuurkundige Vereniging

Word ook lid!

Natuurkundige? Dan word je natuurlijk lid van de NNV.

Zwaartekrachtsgolven

Visualisatie van zwaartekrachtsgolven. Afbeelding: NASA.

ITER

De bouw van ITER. Foto: ITER Organization.

Digitale informatie

De wereld is omgeven met digitale informatie. Illustratie: Esger Brunner.

Dubbel vuurwerk

Visualisatie van het dubbele vuurwerk dat in sommige radiostelsels is aangetroffen. Credits: ESA/Carreau.

Abacus

Een abacus of telraam is een voorloper van de huidige rekenhulpmiddelen.

Vorige Volgende

Het Dutch Journal of Physics, de nieuwste uitgave van de Nederlandse Natuurkundige Vereniging, is online. Het Dutch Journal of Physics is een elektronisch tijdschrift dat speciaal gemaakt is voor tablets die draaien op iOS of Android. Het eerste nummer dat te downloaden is, is een vertaling van het themanummer over licht, dat eerder dit jaar is uitgekomen. Met deze gratis editie kunnen alle geïnteresseerden kennis maken met het nieuwe tijdschrift. Het e-magazine is te vinden in Google's Play Store en in de App Store van Apple en is geschikt voor tablets die op Android 4.1 of iOS 8.0 of hoger draaien.

In 2016 zullen er 4 edities van het digitijdschrift verschijnen. Deze bevatten een mooie selectie van vertaalde artikelen uit drie edities van het NTvN. Het initatief voor het Dutch Journal of Physics kwam voort uit de wens de groep natuurkundigen in Nederland te bereiken die de Nederlandse taal niet voldoende machtig is om het NTvN te lezen. Dit is een groep die groeiende is, van alle promovendi en postdocs is inmiddels het grootste deel niet uit Nederland afkomstig. De NNV vindt het belangrijk dat ook zij op de hogte kunnen blijven van de Nederlanse fysica.

Binnenkort is het mogelijk om een NNV-lidmaatschap aan te gaan speciaal voor het digitale Engelstalige tijdschrift Dutch Journal of Physics. Rond 1 april 2016 zal het eerste nummer van 2016 verschijnen.